Hulde aan de dappere bouwers!

Hulde aan de dappere bouwers!

Jongens en meisjes, wat was het héét vandaag! Daarom: allereerst een groot compliment voor jullie enthousiasme en enorme inzet ondanks de 30 graden die de thermometer vandaag aantikte. De hutten van alle landen zien er tiptop uit en wachten totdat jullie morgen, op de laatste dag, komen spelen.

De warmte van nu staat haaks op de eerste dag afgelopen maandag toen we tussen de buien door over het terrein ploegden met pallets, planken, latten, spijkers, schroeven en hamers. Toen leek het er nog eventjes op dat we misschien beter vlotten konden gaan bouwen ?. Maar gelukkig waren de weersvoorspellingen toen precies zoals ze nu uit zijn gevallen. En tóch veranderde vanmiddag een deel van het terrein weer in een modderpoel door een ‘zeer plaatselijke bui’…

De brandweer uit Blokker schoot te hulp nadat het opperhoofd van Canada een dringende oproep aan zijn collega’s had gedaan: kom onze kinderen afkoelen! En dat was niet tegen dovemansoren. Het laatste uur vanmiddag zetten de blussers een vrolijke sproeier aan en openden zij het, eh…, water op de jonge bouwvakkers. Met gejuich lieten die zich heerlijk overgieten met koud water. Hulde eveneens voor de Blokkerse spuitgasten!

Lieve luitjes, we hopen jullie morgen allemaal weer in goede gezondheid en met een zonnige snoet te zien. Vergeet niet je pet, zonnebrand en lunch mee te nemen. Morgenavond vieren we met zijn allen de afsluiting van deze tweede editie van de WOOOD Huttenbouw in Bangert-Oosterpolder. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om het vreugdevuur dat dan wordt ontstoken te aanschouwen. Graag tot dan!