Roos Vlietstra

Mijn naam is Roos Vlietstra. Sinds 2022 help ik bij de organisatie van de Huttenbouw in de Bangert en Oosterpolder. Het begon met twee dagen helpen als vrijwilliger omdat mijn eigen kinderen destijds meededen. Dat vond ik zo leuk dat ik ben aangesloten bij de organisatie. Vervolgens is ook mijn man hierbij aangesloten en mijn dochter heeft plaatsgenomen in het jeugdbestuur. Mijn zoon timmert zelf nog mee met de huttenbouwweek. 

Tijdens dit evenement ben ik verantwoordelijk voor de knutseltent. Een aantal maanden voor de huttenbouwweek, beginnen we met het bedenken van knutsels in het thema dat we met elkaar hebben uitgekozen. We zorgen ervoor dat we de juiste knutselmaterialen inslaan zodat alle kinderen naar hartenlust kunnen komen knutselen. Het is vaak en momentje van ontspanning tussen het bouwen door voor de kinderen. Ze kunnen de voorbeelden van knutselwerken namaken of hun eigen fantasie gebruiken. Er ontstaan ieder jaar de mooiste creaties. 

Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen. Er doen ieder jaar ongeveer 250 enthousiaste kinderen mee, daar word je blij van! 

Er komt heel wat kijken bij de organisatie van de huttenbouw. We zijn dan al vroeg in het jaar bezig met elkaar om alles goed te laten verlopen. Ieder heeft zo zijn of haar eigen taak. Buiten de knutsels bedenken en de juiste materialen inkopen om proberen we ook allemaal sponsoring te regelen. Ook dit jaar is dat weer goed gelukt en zijn we enorm blij mee onze sponsoren.

Ik kijk er naar uit om alle blije koppies weer te zien op het terrein dit jaar! 

Groetjes Roos