Carnaval Foam Workshop

Wil je dit jaar op zondag met Carnaval met een fantastische creatie langs de kant staan? Wil je op school de blits maken met een mooie creatie? Of loop je mee met de optocht en wil je dit jaar echt iets moois maken? Doe dan mee met de Carnaval Foam Workshop!

Voor wie: Kinderen tussen 6 en 12 jaar
Waar: Handvaardigheidsruimte MFA De Kreek
Wanneer: Zaterdag 8 februari 2020
van 12.30 tot circa 16.00 uur
Kosten: € 3,- per deelnemer
Aanmelden: Via het deelnameformulier
Let op: Maximaal 50 deelnemers VOL=VOL! Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 februari.

Carnaval foam of kortweg foam wordt reeds jaren gebruikt om carnavalshoeden te maken. De laatste jaren kent foam een snelle opmars en wordt het ook gebruikt om gedeeltes van of volledige kostuums te maken, allerhande accessoires en zelfs om elementen op wagens uit te werken.

Ook voor dansscholen, theatergezelschappen en cosplay is foam een dankbaar materiaal. Het gebruik beperkt zich dus niet tot de carnavalswereld!

Wat is foam dan eigenlijk?
Dat geheimpje geeft de fabrikant Creafoam niet prijs…
Wat we wel kunnen vertellen is dit: onder de verzamelnaam foam (letterlijk: schuim) zitten heel wat verschillende producten (Polyether, Polyvinylchloride, Polyurethaan, Polystyreen, EVA, Polyethyleen, Polypropyleen) en samenstellingen. Creafoam kiest steeds de beste producten uit met de juiste samenstelling zodat u als klant vlot kan werken en de meest fantastische creaties kan tevoorschijn toveren.

Carnaval foam kleef je dus aan elkaar zonder lijm, maar met warme lucht. Dit is een enorm voordeel naar snelheid van werken toe. Bovendien is foam ook enorm licht.

Zijn uw kinderen enthousiast en wilt u een of meer kinderen inschrijven? Ga naar het deelnameformulier.