Carnaval Foam Workshop

Wil je dit jaar op zondag met Carnaval met een fantastische creatie langs de kant staan? Wil je op school de blits maken met een mooie creatie? Of loop je mee met de optocht en wil je dit jaar echt iets moois maken? Doe dan mee met de Carnaval Foam Workshop!

Voor wie: Kinderen tussen 6 en 12 jaar
Wat: Wederom een fraai hoofddeksel. Bepaal vooraf de keuze voor de hoed en de voorkeurs kleur
Waar: Handvaardigheidsruimte MFA De Kreek
Wanneer: Zaterdag 3 Februari 2024
Kosten: € 5,- per deelnemer
Aanmelden: Via het deelnameformulier

Let op: Maximaal 25 deelnemers VOL=VOL!

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 28 januari.

Carnaval foam of kortweg foam wordt reeds jaren gebruikt om carnavalshoeden te maken. De laatste jaren kent foam een snelle opmars en wordt het ook gebruikt om gedeeltes van of volledige kostuums te maken, allerhande accessoires en zelfs om elementen op wagens uit te werken.

Ook voor dansscholen, theatergezelschappen en cosplay is foam een dankbaar materiaal. Het gebruik beperkt zich dus niet tot de carnavalswereld!

Wat is foam dan eigenlijk?
Dat geheimpje geeft de fabrikant Creafoam niet prijs…
Wat we wel kunnen vertellen is dit: onder de verzamelnaam foam (letterlijk: schuim) zitten heel wat verschillende producten (Polyether, Polyvinylchloride, Polyurethaan, Polystyreen, EVA, Polyethyleen, Polypropyleen) en samenstellingen. Creafoam kiest steeds de beste producten uit met de juiste samenstelling zodat u als klant vlot kan werken en de meest fantastische creaties kan tevoorschijn toveren.

Carnaval foam kleef je dus aan elkaar zonder lijm, maar met warme lucht. Dit is een enorm voordeel naar snelheid van werken toe. Bovendien is foam ook enorm licht.

Zijn uw kinderen enthousiast en wilt u uw kind inschrijven?
Bepaal vooraf de keuze voor de hoed en de voorkeurskleur.
En ga aansluitend naar het deelnameformulier.